Z mletých lískových oříšků, cukru, citronové kůry a 4 žloutků na vále zpracujeme těsto. Vzhledem k různé velikosti vajec doporučuji dát nejdříve tři žloutky a pokud je potřeba, tak přidat. Jestli se těsto lepí a nejdou tvořit kuličky, je třeba přidat mleté oříšky. Tvoříme malé kuličky o průměru cca 1 cm, které vždy po třech k sobě spojíme na plechu vyloženém pečícím papírem, nahoru vmáčkneme celý lískový oříšek a upečeme při teplotě 160° asi 10 minut.
Povedlo se nám přesolit?
Omáčky - záleží, jakou omáčku děláme. Smetanové zředíme
mlékem s troškou mouky, smetanou, žloutkem rozmíchaným v trošce mléka
nebo najemno nastrouhaným syrovým bramborem, omáčku pár minut ještě povaříme....
zobrazit článek